Jag har fått en del recept som jag kommer att lägga in här i bloggen, det går så mycket snabbare än på hemsidan
Tunna revbensspjäll
Tillagningstid ca 2 timmar
Ingred ca 4 pers
2 st revbenssidor tunna revbensspjäll
Grillkrydda
Spiskummin
Svartpeppar
Salt
Glasering:
2 msk Oystersås
1 msk Sojasås
1 msk Honung
2 klyftor pressad Vitlök
2 msk olivolja
1 msk Sambal Oelek
saften av 1 Lime
Gör en kryddblandning av grillkrydda,spiskummin,svartpeppar och salt.
Smörj in revbenssidorna på båda sidor med kryddblandningen.
Klappa och gnid in ordentligt.
Låt dem sen "stå och dra" i rumstemperatur ca 1 timme.
Häll lite vatten i botten på en långpanna , ( för att de inte ska bränna fast).
Lägg i revbenen och ringla över lite olja.
In i ugnen , 200*.
Blanda ingredienserna till glaseringen.
Efter 30 min pensla på glaseringen, och in i ugnen 30 min till.
Glasera den andra sidan med och in i ugnen 30 min till.
Servera till sallad och potatisgratäng el potatissallad t.ex..
3 kommentarer:
Så smarrigt det låter Astrid!
Det måste jag prova, maken älskar revbensspjäll.
Kram Ingrid
Lät gott det där ! Får nog testa någon gång. Kram !
Låter jättegott Astrid, men jag är lite frågande till om de verkligen ska stekas så länge? Tunna revben brukar vi inte steka mer än 30-50 minuter! Tjocka revben däremot kräver ju jättelång tid om man inte först kokar dem.
Kramen
Skicka en kommentar