fredag 19 mars 2010

Tandläkarbesök

tandis

Jag har haft ont i en tand efter lagningen några dagar så jag ringde och fick komma samma dag

Fyllningen har känts en aning hög vilket jag inte kände direkt när jag hade bedövning

Det är väl mest nattetid jag känt det

En manlig tandläkare var nästan sur och förklarade att man måste säga till direkt för  plastfyllningar blir hårda

Ja hur ska jag veta det när jag tillhör en generation som har amalgam i munnen

Fortsätter det att göra ont så måste jag ev rotfylla den för det var en spricka i den från start när den lagades

Vi får se

Vi har direktverkande el och i morse så var det någon som pratade om att man skulle spara på el med energilampor

Ja inte gör man det om man har direktverkande  el som vi

Dom gamla lamporna värmde ju rummet när dom var tända men det gör ju inte dessa energilampor, dom är ju kalla

Det är runt 0  ute i dag idag så nu kommer kanske våren snart

Tindra fäller jättemycket hår nu men vi har världens bästa karda nu

Vi fick den av en bekant och det tog lång tid innan vi testade den ,men nu använder vi bara den här

Killen tillverkade dom till Sollefteås hundskola så lade dom ner och där stod han med en massa kardor

gungande hund2

PRINS SIGVARDS TÅRTA

 

PRINS SIGVARDS TÅRTA

Bottnar:

4 äggvitor

125gr mald sötmandel

1 ¾ dl strösocker

Kräm:

4 äggulor

1 dl grädde

1 dl strösocker

125 gr smör el. marg.

Fyllning:

Vispad grädde

Garnera med rostad mandel el siktad kakao

Ev. mandarinklyftor

Gör så här:

Blanda den malda mandeln och sockret.

Häll det i den hårt vispade äggvitan. Vänd runt försiktigt.

Smeta ut på väl smort bakplåtspapper i 2 cirklar á 20-25 cm.

Grädda i 175*- 200* i ca 15-20 minuter.

Tag av pappret o låt svalna.

Blanda alla ingredienser till krämen UTOM smöret, låt sjuda under omrörning tills den tjocknat, tag av från värmen.

Lägg i smöret, och låt svalna.

Bred krämen på båda bottnarna, lägg grädde mellan och ovanpå. Garnera

Jag har fått detta recept av Maria