lördag 20 mars 2010

Vår ?

astrid_vecka13

Javisst är väl våren på gång nu

Imorse så åkte vi till stan och handlade mat ,jag har tänkt göra lite för påsk helgen

Jag vet inte om sonens familj kommer det gäller ju att få ledig , det är ju för lång väg från Stockholm bara för några dagar

När vi var till Jokkmokk på marknad så köpte jag en dvd av en same kvinna som heter Laila Spik

Jag tyckte den var dyr när jag köpte men det tycker jag inte nu när jag sett filmen

Klicka på hennes namn så kommer du till hennes hemsida

Det är ju så mycket växter jag känner igen som man kan använda , väldigt intressant dvd

Gubben har i dag skottat upp lite med snöslungan på gräsmattan där Tindra kan springa omkring och busa.

Det är ju så mycket snö att det är långt över staketet så det är bara att vandra över för henne

Sonen och barnbarnet har varit sjuka i veckan med hög feber och ont i hals och lungor

Recepten som jag lägger in har jag fått från kedjebrev så det kommer mera

Mina favoriter också kanske :0)

Jag har ju påbörjat en sida om vår resa till Kanarieöarna  men det har avstannat

Det måste jag ta itu med medans jag minns 

Men ni får ha en trevlig helg alla

Fransk fläskfilé i himmelsk sås

Fransk fläskfilé i himmelsk sås.

4 port.

1 stor fläskfilé

200 gr färska champinjoner

fransk dijonsenap

cantadu naturell

2 dl. vispgrädde

salt, vitpeppar

vitlök efter smak

vitt vin

Bryn den putsade filén tills den fått fin färg. Salta o peppra.

Efterstek på 200° i ugn 20-25 minuter på ett eldfast fat.

Fräs champinjonerna i köttpannan.

Slå på en skvätt vitt vin och grädden. Pressa ner vitlök,

2 rejäla matskedar cantadu naturell och 2 tsk.

fransk senap. Låt puttra till lagom konsistens.

Ta ut filén och skär i medaljonger.

Arrangera och slå över såsen.

Servera med hasselbackspotatis el potatisgratäng.

recept Lena Jörestam