torsdag 17 december 2009

Julsenap och många kockar

Ja när det gäller korven så blev den torr men god
När två kockar ska göra något så bör man kanske prata först med varandra
Vi har gjort korv en gång förut och då blev den jätte god
Den skulle kokas i 20 minuter när man skulle äta, jag trodde när maken skulle röka att den skulle bara lättrökas
Men han rökte den så att den var färdig , som sagt god men torr
Det borde ha varit mer fett i den.
Idag testade jag att koka en liten bit i två minuter, då blev den bra i mitt tycke
Såg på Ingrids sida om recept på korv och fick idéen därifrån
Så nästa gång ska jag följa det receptet
Ja så har jag kokt senap, den har också sin historia
När jag jobbade på macken så sålde vi grillad korv och min chef kokade senap som gjorde att kunder köpte korv för senapens skull
En kund försökte lirka ur mig receptet som jag en gång fått,han ville till och med betala mig för det
Min chef höll receptet hemligt men så skulle han på semester och gav receptet till mig om jag inte gav ut det till någon
Nu sade min sonhustru en dag,minns du så god senap ni hade på macken
Då kom jag på att jag hade receptet någonstans
Så nu står senapen på kylning
Ska försöka hitta lite glasburkar och ge bort lite senap
Gubben och jag kan ju inte äta upp allt
Julklapparna är köpta
Jag fick tag på den sista igår till sonhustrun som jag varit på jakt efter
Personalen hade tid för det var lugnt på stan och hon plockade fram direkt där jag hade sökt länge
Vi har minus 22 grader idag och det är svinkallt om händerna
Ja jag har frusit extra mycket för luftpumpen går inte så bra när det är så här kallt så då slår direkt elen till
Problemet är att jag varje år glömmer jag att elektrikern monterade en termostat upp och ner så när jag skruvar upp värmen så skruvar jag ner tempen istället
Men nu är jag varm
Har tagit såpa i ugnen för jag måste rengöra den, något som jag drar på
Det finns vissa saker som jag inte gillar att göra