Vitkål ca 400 gr finskuren
Lägg kålen i en kastrull med kokande vatten, slå över i ett durkslag och låt rinna av.
Töm över i en skål,tillsätt ca 2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger,
en påse Knorr dressing mix grekisk,
Saften av en 1/2 citron
Pudra över salladskrydda ca 2 msk (jag hade Italiensk).
Därefter blanda om ordentligt,ställ svalt så håller den sig några dagar(den påminner lite om pizzasallad
Receptet har jag fått av Hebbe ,klicka på namnet så kommer du dit
Det visade sig när jag skrev i hans blogg att vi kommer från samma by och har växt upp cirka 150 meter från varandra
Så liten är vår värld
1 kommentar:
Jag har också ett recept på en sån där vitkålssallad, den ingick i bantningsreceptet från Rigshospitalet. Efter att ha ätit salladen i 10 dagar har man fått nog och vill aldrig mera ha vitkålssallad!
Visst är världen bra liten, det har man sett många bevis på under årets lopp.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram Ingrid
Skicka en kommentar