måndag 3 maj 2010

Hebbes sallad

Vitkål ca 400 gr finskuren

Lägg kålen i en kastrull med kokande vatten, slå över i ett durkslag och låt rinna av.

Töm över i en skål,tillsätt ca 2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger,

en påse Knorr dressing mix grekisk,

Saften av en 1/2 citron

Pudra över salladskrydda ca 2 msk (jag hade Italiensk).

Därefter blanda om ordentligt,ställ svalt så håller den sig några dagar(den påminner lite om pizzasallad

 

Receptet har jag fått av Hebbe ,klicka på namnet så kommer du dit

Det visade sig när jag skrev i hans blogg att vi kommer från samma by och har växt upp cirka 150 meter från varandra

Så liten är vår värld

1 kommentar:

Ingrid sa...

Jag har också ett recept på en sån där vitkålssallad, den ingick i bantningsreceptet från Rigshospitalet. Efter att ha ätit salladen i 10 dagar har man fått nog och vill aldrig mera ha vitkålssallad!

Visst är världen bra liten, det har man sett många bevis på under årets lopp.

Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram Ingrid