torsdag 18 mars 2010

Glutenfritt Bröd

3 st ägg (separera gula/vita)
1 dl philadelpia ost (85g)
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
lite sesamfrön
1) Vispa äggvitor + salt hårt
2) Vispa äggulor + osten
3) vänd i smeten med vitorna försiktigt
4) Klicka ut 6 bröd på bakplåts papper. Strö på lite sesamfrö.
Baka 150 grader i 30 min.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Hejsan Astrid!
Jag var ju tvungen att kolla ditt recept för jag har en svåger som är glutenallergiker och det är alltid bekymmersamt att hitta något bra bröd till honom.

Några frågor:

Ska det inte vara något mjöl alls i det här brödet?

Är det lämpligt som matbröd eller blir det som en kaka?

Kram Ingrid

Astrid sa...

Nä det är inget mjöl i detta
Men sök på glutenfria recpet så hittar du mycket

Astrid sa...

Min granne har gjort det och det blev som bröd (tekaka jag har inte hunnit göra det själv för jag har inte osten

Ingrid sa...

Tack Astrid, jag ska ta och prova ditt recept.